• Fri fragt ved køb over 500 dkk
  • Din bestilling sendes inden for 1-3 arbejdsdage
  • 30 dages returret på dit køb

Når efteråret kommer, er det på tide at omstille hesten efter græssæsonen. Ligesom vi mennesker kan have det lidt svært med at omstille os til hverdagen efter ferien, kan vores firbenede venner have brug for lidt hjælp med at omstille sig. Her følger nogle råd, det kan være godt at tænke ind.

Det handler dels om at forberede hesten til den kommende sæson, og dels om at sørge for orden i stalden og det miljø, du og din hest fremover skal opholde jer i.

Overgang fra græs til hø/wrap

Nogle heste taber huld fra august, fordi der er mindre næring i græsset. Derfor kan der være brug for, at du tilsætter lidt kraftfoder, men det er ofte nok at fodre med ekstra grovfoder af hø eller wrap. Udover at grovfoderet giver energi, bliver det en mere skånsom overgang for hestens fordøjelse. Skifter du foder for hurtigt, kan din hest få problemer med fordøjelsen (i allerværste tilfælde kolik).
Et tip kan også være, at man i en overgangsperiode på ca. 1-2 uger lader hesten gå på græsfold om dagen, men har den på stald om natten, og der fodrer med vintersæsonens foder. Der findes også gode tilskud til urolige maver, for eksempel Micro balance eller Harmoni, som du finder i vores webbutik.

Planlæg og indkøb foder

Når det begynder at være tid til indendørs opstaldning, er det på høje tid at indkøbe foder og strøelse til den kommende sæson. Der findes formodentlig lige så mange tanker og synspunkter omkring foder, som der findes hesteejere, men vores bedste tip er, at du satser på en god analyse af grovfoderet. Ud fra nævnte analyse, laver du efterfølgende en foderplan, som passer til netop din hest.

Sørg for, at hesten drikker tilstrækkeligt

Væskebalancen er vigtig for, at hesten kan fungere. Hvis hesten går fra græs til hø fra denne ene dag til den anden, er der stor risiko for, at hesten ikke er i stand til at kompensere for den store forskel i foderets væskeindhold, og derfor ikke får nok væske. Dette øger også risikoen for kolik, og hesten kan også få nedsat appetit og dårligere præstationsevne.

For at få hesten til at drikke mere, kan du prøve at give hesten saltvand i en spand som supplement. Sørg også for, at du har en vandkop som holder målet, og som din hest kan lide at drikke af. Her finder du forskellige vandkopper.

Ryd op i stalden

Vægten af at holde stalden ren og frisk kan ikke understreges nok. Det holder virus, bakterier, svampe og fluer væk, og hindrer smitsomme sygdomme at spredes. Så inden hesten flytter ind i staldmiljøet, er det et ”must”, at der er foretaget en grundig udmugning og rengøring af gulv, vægge, tag og vindue. Kontroller og rengør også vandkop/beholder, bundstrøelse, ventilation og øvrigt udstyr.

Glem heller ikke at vaske krybben ren og tjek, at den ikke er for slidt. En slidt krybbe kan få skarpe kanter, som på sigt kan skade hesten. Denne krybbe er et eksempel på en mindre model, som er egnet til mineralfoder.

Sørg for at bruge et rengøringsmiddel, som er skånsomt for din hest som for eksempel almindelig normal sæbe.

Tjek sadelrummet

Kig grundigt på sadelrum og strigletaske/kasse – har du alt, hvad du behøver til den nye sæson? Har du organiseret tingene på en god måde? Hvis ikke, så er det et godt tidspunkt at tage fat om det nu. Alle tænkelige, praktiske produkter til stald og pleje finder du her.

Har du udstyr, der for det meste bare ligger uden at blive brugt? Gør det til en vane at rydde ud blandt dine ting med jævne mellemrum. Så slipper for du at bruge energi på ting, som ikke bruges. Du kan altid sælge de ting, du ikke bruger, på Nettet – bedre at få en skilling og måske købe noget nyt, som du virkelig har brug for.